Näin purjehdit sulavammin ETEENPÄIN

Miten kovan luokan ammattilainen valmistautuu purjehdukseen? Entä mitä vaaditaan veneeltä ja varusteilta, kun miehistöön kuuluu vain yksi jäsen ja edessä on tuhansien kilometrien matka valtameren yli? Alla olevista kolmesta videosta voit katsoa yksinpurjehtija Ari Huuselan tunnelmat sekä käytännön vinkit jokaiselle kesäveneilijälle.

Jatka

Ari Huuselan vinkit vesille

Rutiini ja maltti ovat vesillä valttia. Yksinpurjehtija Ari Huuselalta löytyy reilusti molempia. Kun kysytään viileitä hermoja ja taitoa kulkea eteenpäin vaikeissakin olosuhteissa, Ari on kapteeni paikallaan. Hän voitti 5.–7. kesäkuuta Suursaari Racen avoimen sarjan upealla Imoca 60 -veneellä ja jatkoi näin eteenpäin saavutusten tiellä.

Muista oikea asenne.

Lähde vesille hyvällä fiiliksellä. Kunnioita muita vesillä liikkuvia, noudata hyviä veneilytapoja ja nauti upeasta luonnosta.

Varaa aikaa valmisteluihin ja matkantekoon. Ota rauhallisesti ja aseta aina turvallisuus etusijalle.

Pysy pinnalla.

Käytä veneillessä aina pelastusliivejä. Katso, että lapset pitävät pelastusliivit päällä myös laiturilla.

Hälytä apua ajoissa.

Älä epäröi avun hälyttämistä. Varmista ennen vesille lähtöä avun hälyttämiseen liittyvät välineet ja kerro myös muille veneessä olijoille, miten niitä käytetään.

Käy läpi turvavarusteet ja hätävälineet sekä niiden käyttö.

Näytä kaikille veneessä olijoille pelastusrenkaan, sammuttimien sekä ensiapupakkauksen sijainti ja opasta niiden käytössä.

Varmista moottorin toimintakunto.

Tarkista aina ennen moottorin käynnistystä öljyt, jäähdytinnesteet sekä polttoaineen riittävyys. Opasta moottorin käyttö myös miehistölle.

Laadi reittisuunnitelma.

Suunnittele reitti sääolosuhteiden, miehistön, veneen sekä varusteiden mukaan ja kertaa se veneessä olijoiden kesken. Mikäli olet yksin vesillä, huolehdi siitä, että joku maissa olevista tietää, missä ja milloin liikut.

Navigoi huolellisesti.

Jos käytät elektronista karttaa, pidä silti merikortti esillä ja vertaa sijaintiasi näiden välillä. Päivitä merikortit ja elektroniset kartat riittävän usein. Käytä lokikirjaa navigoinnin tukena.

Jatka

Onnea, Ari!

Ari Huusela teki historiaa purjehtimalla legendaarisen Route du Rhum -kisareitin ensimmäisenä pohjoismaalaisena viime talvena. Omistautuneisuus, rohkeus ja usko omiin kykyihin kantoivat perille, 8000 kilometrin matkan halki tyrskyisen Atlantin. Neste oli matkassa mukana pääyhteistyökumppanina. Kiitämme ja onnittelemme sankarikapteenia!

Tuotteemme auttoivat Aria myös konkreettisesti, sillä Neste-pienmoottoribensiini turvasi Ariel-veneen sähköntuotannon, kun hydrogeneraattori lakkasi toimimasta. Ari luottaa Nesteen tuotteisiin, sillä toimiva tekniikka on yksinpurjehduksella elintärkeää. Jatkamme ylpeinä yhteistyötä myös tulevaisuudessa, Arin kulkiessa eteenpäin kohti uusia haasteita.

Jatka
Neste

Neste yrityksenä

Liikkuminen ja kuljetukset ovat välttämätön osa elämäämme ja edellytys toimivalle yhteiskunnalle. Suomalainen Neste tarjoaa puhtaamman liikenteen ratkaisuja, jotka käyttävät mahdollisimman vähän luonnonvaroja ja vähentävät liikkumisen ympäristövaikutuksia.

Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin valmistaja ja öljyalan suunnannäyttäjä. Kehitämme jatkuvasti puhtaampia polttoaineita ja tutkimme uusia, vähähiilisiä tulevaisuuden raaka-aineita.

Työskentelemme peräänantamattomasti terveen talouden, toimivan yhteiskunnan ja puhtaamman ympäristön edellytyksiä parantaen – asiakkaillemme, itsellemme ja jälkipolvillemme.

Meille ainoa suunta on eteenpäin.